۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۳۶

مظهرمنش:

80 درصد موارد شيوع آسم به قبل از شش سالگي برمی‌‌گردد/ طرح غربالگری آسم در همدان اجرا می شود

80 درصد موارد شيوع آسم به قبل از شش سالگي برمی‌‌گردد/ طرح غربالگری آسم در همدان اجرا می شود

همدان - خبرگزاری مهر: كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان گفت: 80 درصد موارد شيوع علايم آسم به قبل از شش سالگي برمی‌‌گردد.

سكينه مظهر‌منش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با وجود آنكه بيشترين جمعيت مبتلايان به آسم در سنين نوجواني و جواني هستند، اما بايد براي پيشگيري به سنين پايين توجه شود.

وی گفت: نكته مهم در درمان آسم، تشخيص زودهنگام آسم در دوران كودكي و كنترل عوامل محيطي است كه سير بيماري را كنترل و از تشديد در مرگ و میر آن جلوگيري می كند.

كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان همچنین به عوامل پایدار كننده آسم در كودكان ازجمله وجود شرح حال مثبت آتوپي از‌ جمله بیماری‌های آلرژی بینی، اگزما، کهیر و آلرژی غذایی و نيز ابتلاي والدين به آسم، جنس مذكر، وزن كم زمان تولد، عفونت‌های ويروسي RSV در دوران شيرخواري و به خصوص در معرض قرار گرفتن كودكان با دود سيگار اشاره كرد.

در کودکی آسم در پسرها شيوع بيشتري دارد

مظهر‌منش يادآور شد: از نظر شيوع جنسي در سنين كودكي و قبل از 14 سالگی آسم در پسرها شيوع بيشتري دارد، ولي پس از سن بلوغ به تدریج اين نسبت برعكس می‌شود.

وي 80 درصد موارد مرگ و میر آسم را قابل پيشگيري خواند و گفت: دو سوم بيماران فوت شده از اين بيماري طبق دستورالعمل‌های رايج توصيه شده درمان آسم، پيگيري نمی‌شده‌اند.

كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان نكته مهم در درمان آسم را توجه به مرحله برگشت‌ناپذيري انسداد راه‌های هوايي خواند و گفت: اين حالت يك نوع اسكار در پروسه بيماري است و تمام تلاش ما بر این است كه قبل از رسيدن به اين مرحله، بيماري آسم را كنترل و درمان كنيم.

شيوع آسم در سراسر دنيا روبه افزايش است

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌ها شيوع آسم در سراسر دنيا روبه افزايش بوده و به ویژه در جوامعي كه سبك زندگي غربي پيدا كرده و شهرنشين شده‌اند، بيشتر ديده می‌شود.

وی با بیان اینکه آسم، شایع‌ترین بيماري مزمن دوران كودكي و شایع‌ترین علت بستري در بيمارستان و نيز شایع‌ترین علت غيبت از مدرسه، شناخته شده است، گفت: اگرچه آسم اغلب در سنين كودكي پديد می‌آید، اما اين بيماري همه رده‌های سني از نژادهاي مختلف و طبقات اقتصادي و اجتماعي را درگير می‌کند.

وي افزود: علاوه بر استعداد ژنتيكي، تغييرات ايجاد شده در محیط زندگي فرد، تنوع بیماری‌های عفوني به واسطه حضور در مهدهاي کودک‌، تغییر عادات رژيم غذايي، سیستم‌های تهويه بسته محيطهای مسكوني و دود سيگار و دخانيات در افزايش شيوع بيماري آسم موثرند.

درمان ديرهنگام بیماری آسم را دامن می زند

وي تشخيص و درمان دير هنگام، غلط بودن يا ناقص ماندن درمان و عدم دسترسي به دارو، فقر فرهنگي و اقتصادي، اختلالات رواني و اجتماعی، نوع رژیم غذایی، چاقي، استرس و هيجانات فردي ناشي از زندگي شهرنشيني را نيز از عوامل مؤثر در این بیماری دانست.

كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان با اشاره به اينكه بيماري انسدادي مزمن ريه یا COPD را مي‌توان مرتبط‌ترین ناخوشي ريوي با سيگار دانست، گفت: در حال حاضر حدود 210 میلیون نفر در سرتاسر جهان به اين بيماري مبتلا هستند و از اين تعداد بيش از سه ميليون نفر در سال 2005 ميلادي فوت شدند و تاكنون نيز اين ميزان مرگ و مير تحت كنترل قرار نگرفته است.

مظهر‌منش اضافه كرد: متأسفانه نه تنها افرادي كه خود مصرف كننده سيگار هستند، بلکه افرادي كه به طور غير مستقيم و تنها به دليل مجاورت با فرد سيگاري با اين ماده سمي ارتباط دارند نيز به همان ميزان افراد سيگاري در خطر ابتلا به COPD هستند.

مصرف سوخت‌هاي جامد از مهم‌ترین عوامل خطر پيدايش COPD هستند

وي گفت: مصرف سوخت‌هاي بيولوژيك و جامد همچون فضولات حيواني و يا چوب و زغال سنگ يكي از مهم‌ترین عوامل خطر پيدايش COPD هستند و متأسفانه در جامعه روستايي ايران، اين نوع سوخت بيش از ساير سوخت‌ها در دسترس مردم بوده و ارزان‌تر از سوخت‌هاي فرآوري شده همچون گاز شهري به شمار مي‌رود.

كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان عنوان كرد: زندگي شهرنشيني با كاهش فعاليت‌هاي فيزيكي، هواي آلوده و استرس و رژيم غذايي نامناسب، روز به روز شهروندان را به سمت بیماری‌های مزمن و از جمله COPD سوق مي‌دهد.

شیوع آسم در جمعيت كودكان و نوجوانان حدود 10 درصد است

وی گفت: طبق مطالعات انجام شده در كشور شیوع آسم در جمعيت كودكان و نوجوانان حدود 10 درصد است.

وي خسارات جاني و مالي ناشي از بيماري آسم را بسيار زياد خواند و گفت: در 40 سال گذشته افزایش قابل ملاحظه و سریعی در میزان شیوع جهانی بیماری آسم و نیز میزان ابتلا، مرگ و میر و بار اقتصادی این بیماری، به ویژه در کودکان وجود داشته است.

كارشناس آسم و COPD مركز بهداشت استان همدان با بيان اينكه آسم موجب مرگ بيش از 250 هزار انسان در سال می‌شود، اظهار داشت: در مجموع هزینه‌های اقتصادی ناشی از آسم بیش از مجموع هزینه‌هایHIV و سل با هم است.

وي افزود: معاونت بهداشتی استان همدان در سال 92 طرح اطلاع‌رسانی و غربالگری آسم را اجرا مي‌كند.

کد خبر 2097192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha